OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
img_onze_mensen

Onze werkwijze voor opdrachtgevers

Onze werkwijze bij interim- en detacheringsopdrachten

Onze werkwijze bij interim- en detacheringsopdrachten is gebaseerd op een cirkel van betrokkenheid. Alles in de buitenste cirkel neemt Dux International voor haar rekening, in overleg met jou en de professional. Zo komen we gedurende zeven stappen tot een succesvolle samenwerking.
werkwijze opdrachtgvers

 

Stap 1: Intake met een vaste consultant

Als je op zoek bent naar een (tijdelijke) professional die je team of afdeling komt versterken, is je eerste stap natuurlijk contact  met ons opnemen. Afhankelijk van de branche en de gezochte expertise, kijken we wie het beste jouw vraag kan behandelen. Deze consultant is voortaan je vaste aanspreekpunt en doet een persoonlijke opdracht-intake. In dit gesprek vragen we door over relevante aspecten van de opdracht. Zoals de inhoud, status en doelstelling van de opdracht of het project, de team-samenstelling en de benodigde competenties van de professional. De consultant stelt vervolgens de selectiecriteria en het zoekprofiel op en vraagt jouw feedback en akkoord. Vervolgens wordt de opdracht uitgezet binnen ons netwerk en kanalen.

 

Stap 2: Search & matching

 • Op basis van het goedgekeurde profiel (de vacaturetekst) voert de consultant een search uit binnen onze recruitment-database die wij de afgelopen 15 jaar hebben opgebouwd. Als een specialisme of bepaalde branchekennis cruciaal is, kijken we eerst in onze specifieke ‘pools’. Indien nodig zetten we een aanvullende externe search uit door middel van e-recruitment. Uiteindelijk levert dit een longlist op met geschikte kandidaten.
 • De drie tot vijf meest geschikte kandidaten (shortlist) interviewen en evalueren we grondig. Dit geldt voor alle kandidaten waar we nog niet eerder mee hebben gewerkt. Als ze ons wel bekend zijn, benaderen we deze kandidaten direct voor beschikbaarheid en belangstelling.

 

Stap 3: Voorstellen geschikte kandidaten

 • De profielen van de geselecteerde kandidaten (minimaal 2), inclusief competenties, persoonlijkheid en relevante ervaring, ontvang je per e-mail. De consultant neemt vervolgens telefonisch contact met je op om de cv’s te bespreken. We stellen kandidaten nooit bij meerdere offerteaanvragen tegelijk voor, zodat hun beschikbaarheid is gegarandeerd.

 

Stap 4: Sollicitatiegesprekken: de ideale match

 • Op basis van jouw terugkoppeling nodigen we de kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek bij jou op kantoor. Als de goede match er niet bij zit, zetten we de zoektocht verder door. En als je met een van de kandidaten aan de slag wilt, regelen wij de afspraken over bijzonderheden, startdatum en andere formaliteiten (controle VAR, VOG, diploma’s, identiteit, referentiecheck).
 • Afgewezen kandidaten informeren wij en krijgen de reden van afwijzing zorgvuldig toegelicht. Alle opgedane kennis over de voorgestelde kandidaten en jouw beoordeling en evaluatie, bewaren we per kandidaat in onze database. Zo onthouden wij wat jij belangrijk vindt.

 

Stap 5: Start project/opdracht: gaat alles goed?

 • Na de start nemen we binnen twee dagen contact op met de professional en met jou als opdrachtgever om te toetsen of de match succesvol is.

 

Stap 6: Tijdens de opdracht: monitoring & evaluatie

 • De professional maakt een Plan van Aanpak. Uiterlijk binnen drie weken na de start van de opdracht. Dit plan is de basis voor onze terugkerende evaluatiemomenten gedurende de opdracht met jou en de professional.
 • Wij investeren graag in een zakelijke relatie met een persoonlijk tintje. We geven feedback op de aanpak en het functioneren van de professional tijdens de opdracht. Ook monitoren we de voortgang en bieden vakinhoudelijke ondersteuning (mentoring, intervisie). De consultant is ook voor de professional zijn of haar vaste contactpersoon.
 • Evaluatiemomenten zijn:
 • Bij de start van het project is er binnen twee dagen telefonisch contact over het functioneren van de professional;
 • In overleg met jou voeren wij tijdens de opdracht evaluatiegesprekken bij jou op kantoor of desgewenst telefonisch;
 • Aan het einde van de opdracht vindt er een eindevaluatie plaats met alle betrokkenen. Hiervan krijg je een schriftelijk verslag.

 

Stap 7: Na de opdracht: kennis borgen

Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Dat betekent dat ons werk niet stopt na afloop van een opdracht: iedere Dux professional doet aan nazorg. We vinden het belangrijk om onze werkzaamheden en kennis te borgen. Daarom blijven we beschikbaar voor vragen.

Cases & testimonials

Onze opdrachtgevers variëren van overheid tot zakelijke dienstverlening. In cases & testimonials vertellen zowel onze professionals als opdrachtgevers over hun werk en de samenwerking met Dux International.

Cases&Testimonials

 

Neem contact met me op!