OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Artistiek Directeur – Dordrechts Museum (6349) – Dordrecht


Introductie

DUX International is voor haar opdrachtgever het Dordrechts Museum, op zoek naar een Artistiek Directeur.

Organisatie

Het Museum
Verwondering, het plezier van kijken en ontdekken: daar staat het Dordrechts Museum voor. Het Dordrechts Museum is een ontmoetingsplaats waar een breed publiek op een inspirerende manier kennismaakt met kunst en geschiedenis. We handelen vanuit het geloof dat historisch besef en gevoel van schoonheid je leven verrijken en kunnen bijdragen aan een betere samenleving. We bieden niet alleen een eigen programma aan, maar werken ook samen met culturele en maatschappelijke organisaties binnen en buiten de stad. Al onze activiteiten hebben een link met Dordrecht en hebben tegelijkertijd een (inter)nationale uitstraling. Het Dordrechts Museum is een culturele organisatie van de gemeente Dordrecht die bestaat uit Huis Van Gijn, Het Hof van Nederland, het Dordrechts Museum en het Regionaal Archief Dordrecht.


Organisatie
De organisatie heeft een formatie van 79 fte. Het museum kent een grote en actieve groep bedrijfsvrienden (115) en een vriendenvereniging (1000). Het Dordrechts Museum heeft een rijk netwerk van (culturele) partners, donateurs, vrienden en vrijwilligers (120). De artistiek directeur vormt met de zakelijk directeur een collegiaal bestuur. Samen vormen zij de directie en besturen zij de organisatie in de breedste zin van het woord. De artistiek directeur rapporteert periodiek aan de wethouder Cultuur. Het ordrechts Museum heeft een Raad van Advies die de directie gevraagd en ongevraagd adviseert.

Functie

Functie
Het Dordrechts Museum zoekt een artistiek directeur nu de huidige directeur met pensioen gaat. De artistiek directeur is het boegbeeld van de organisatie en geeft leiding aan de programmering, het educatief beleid en het collectiebeleid. De artistiek directeur focust zich voornamelijk op de inhoudelijke opgaven.


De nieuwe artistiek directeur

  • Heeft lef, ziet en grijpt kansen, droomt groot en weet anderen daarin mee te nemen.
  • Is goed thuis in zowel oude als hedendaagse kunst en in geschiedenis en heeft een inspirerende visie op verzamelen en presenteren.
  • Heeft een scherp oog voor maatschappelijke en museale ontwikkelingen en weet die te vertalen in een heldere strategische aanpak.
  • Heeft een visie op diversiteit en inclusie en kan dit vertalen in concreet beleid.
  • Vervult een schakelfunctie in een politiek, bestuurlijk, publiek en maatschappelijk krachtenveld.
  • Draagt mede zorg voor de (ver)binding en afstemming tussen het landelijk beleid, de regio, de stad en de organisatie.
  • Heeft gevoel voor marketing en publiciteit en zorgt voor een sterke lokale, nationale en internationale positionering en profilering van het Dordrechts Museum.
  • Zoekt actief de samenwerking met (politieke) stakeholders, culturele instellingen, lokale en andere, voor het Dordrechts Museum, relevante partijen.
  • Beschikt over een uitstekend en relevant nationaal en internationaal netwerk.
  • Is een ervaren leidinggevende met een eigen signatuur die het managementteam en de medewerkers weet te inspireren.

Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Het Dordrechts Museum biedt een uitdagende en zeer afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Het salaris is afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring. Het Dordrechts Museum streeft naar een diverse samenstelling van de organisatie.

Sollicitatie

Interesse?
Indien u geïnteresseerd bent in deze functie ontvangen wij graag uw cv en motivatie . U kunt deze sturen naar Suzette de Ferrante of Annemijn de Lavieter via info@duxinternational.com.

Solliciteren