OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren

Teammanager Marketing en Communicatie ervaren in Digital voor Mama Cash

Voor haar opdrachtgever, Mama Cash, is Dux International op zoek naar een:

  

Teammanager Marketing en Communicatie die de verantwoordelijkheid neemt voor een geïntegreerde corporate marketing- en communicatiestrategie van Mama Cash. De focus in deze functie ligt op het bedenken en begeleiden van digitale campagnes die bijdragen aan donateursloyaliteit en fondsenwerving (36 uur per week, standplaats Amsterdam).

 

Wil jij het verschil maken in het leven van andere vrouwen?

Mama Cash streeft naar een vreedzame, rechtvaardige en duurzame wereld waarin elke vrouw, meisje, transgender en intersekse persoon de kracht en de mogelijkheden heeft om voluit en gelijkwaardig te participeren.  Mama Cash was het eerste internationale vrouwenfonds ter wereld. Mama Cash biedt subsidies en ondersteuning aan baanbrekende initiatieven voor vrouwen, meisjes, transgenders en intersekse personen over de hele wereld die de oorzaken van onrecht aan de kaak stellen. Activisten en donateurs werken samen met Mama Cash om gendergelijkheid en respect voor de mensenrechten van alle mensen te bevorderen. Lees meer op www.mamacash.org

 

De rol

Wanneer je werkt bij Mama Cash, maak je wereldwijd een directe impact op de rechten van meisjes, vrouwen, transgenders en intersekse personen over de hele wereld.

 

Als Teammanager (Digitale) marketing- en communicatie ben je verantwoordelijk voor een geïntegreerde marketing en communicatie-strategie. Je team werkt nauw samen met de collega’s van fondsenwerving; jullie maken gezamenlijk deel uit van het team Partnerships & Communications.

 

Mama Cash wilt haar wereldwijde maatschappelijke impact de komende jaren vergroten. In deze rol draag jij daaraan bij door het ontwikkelen en implementeren van een geïntegreerde marketing- en communicatiestrategie. Voor een zo groot mogelijk, wereldwijd bereik ligt de nadruk op digitale communicatie, campagnes en fondsenwerving. Een belangrijke doelstelling is de groei van zowel de inkomsten als van supporters en sponsoren. Ook zorg je voor relevante communicatie voor diverse doelgroepen. Je ontwikkelt een samenhangende visie en aanpak op het gebied van communicatie zowel online als offline. En je coördineert alle andere aspecten van de communicatie zoals branding, PR en media, social media en web, on- en offline e-zines en nieuwsbrieven, blogs en corporate communicatie.

 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je implementeert een geïntegreerde (digitale) marketing- en communicatiestrategie om een breed, wereldwijd publiek bij Mama Cash te betrekken. Je weet nieuwe doelgroepen/supporters en sponsors te vinden en de bestaande doelgroepen te behouden en uit te bouwen.
 • Je ontwikkelt een sterke digitale strategie om de groei van het aantal supporters en giften te laten groeien.
 • Je bewaakt en borgt de kwaliteit van alle communicatieproducten en -diensten.
 • Je zorgt voor de samenhang en identiteit van het merk.
 • Je coördineert en bewaakt de ontwikkeling van alle communicatiemiddelen, zowel online als offline.
 • Je neemt de verantwoordelijk en bent een coach voor het communicatieteam (4 tot 5 medewerkers) zodat er een uitstekende service verleend wordt aan alle stakeholders en externe doelgroepen.
 • Je ontwikkelt en bewaakt jaarplannen en budgetten.
 • Je ontwikkelt en gebruikt een resultaatgericht dashboard en begeleidt hierin het team en leveranciers.

 

Functie kwalificaties

 • Je hecht grote waarde aan de rechten van vrouwen, meisjes, trans- en intersekse personen en aan de visie, missie en waarden van Mama Cash.
 • Je bent een ervaren, coachende leidinggevende.
 • Je bent zeer ervaren in digitale communicatie met aantoonbaar succes bij het implementeren van een campagne gedreven marketing- en communicatiestrategie.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en het vermogen om te communiceren met mensen met een grote diversiteit aan achtergronden en culturen.
 • Je bent tegelijk strategisch sterk en hands-on.
 • Je neemt initiatief, draagt actief bij aan snelle besluitvorming, weet krappe deadlines te halen en je kan onder druk te werken.
 • Je hebt een resultaatgerichte aanpak.
 • Je bent een goede projectmanager en je bent vertrouwd met cijfers en budgetten.
 • Je beschikt over uitstekende schrijfvaardigheid.
 • Je spreekt/schrijft vloeiend Nederlands en beschikt over een goede Engelse taalvaardigheid (voertaal binnen Mama Cash).

 

Opleiding en ervaring

 • Opleiding op HBO + diploma (Bachelor of master Communicatie of marketing of vergelijkbaar).
 • Minimaal 3 jaar in ervaring in een relevante functie op senior niveau (digitale marketing- en communicatie).
 • Minimaal 2 jaar ervaring met leidinggeven.
 • Aantoonbare ervaring met projectmanagement.
 • Ervaring bij een NGO is een pré maar niet noodzakelijk.

 

Wat we bieden

We bieden een boeiende en professionele werkomgeving in een internationale stichting die zich inzet voor diversiteit, solidariteit, vrede en gerechtigheid. Het maandsalaris voor deze functie is afhankelijk van je ervaring en is gebaseerd op CAO Welzijn schaal 11 (tussen € 3.365, – en € 5.225,- ), fulltime 36 uur (4×9 of 32 uur is bespreekbaar), plus 8% vakantiegeld, 13e maand, een persoonlijk opleidingsbudget, 170 vakantie uren en een pensioenregeling. Ons kantoor is centraal gelegen in Amsterdam.

 

Interesse in deze uitdagende functie?

Stuur dan je CV en motivatie in het Engels aan info@duxinternational.com   ter attentie van Sjifra van Maanen. Graag onder vermelding van: Mama Cash/Teammanager Marketing Comms (in de onderwerpregel). Reageren kan tot en met 23 mei 2021. Voor meer informatie:  Dux International,  +31 (070) 762 2622.

 

MamaCash waardeert de expertise en kennis van degenen die rechtstreeks te maken hebben gehad met onrecht en willen bijdragen aan de verandering waarin Mama Cash gelooft. Zij nodigt in het bijzonder kandidaten uit die doelwit waren van racisme, homofobie, transfobie of van enige andere vorm van discriminatie.