OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
Van Gogh Museum

Manager Fondsenwerving Particuliere Markt bij SOS Kinderdorpen (37,5 uur)

Over SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen is wereldwijd actief in 136 landen en gebieden. SOS Kinderdorpen Nederland is onderdeel van een internationale federatie. Ons werk is gebaseerd op de UN guidelines; de rechten van het kind.

 

Elk kind een familie; SOS Kinderdorpen gelooft dat familie de enige effectieve plek is voor de ontwikkeling van een kind. Wereldwijd staat 1 op de 10 kinderen er alleen voor of groeit op in een onveilige situatie. Voor deze kinderen zet SOS Kinderdorpen zich structureel in. We versterken kwetsbare families. Kinderen zonder familie geven we een nieuw thuis binnen een SOS familie. Zo kunnen zij zich ontwikkelen tot kansrijke volwassenen die verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zichzelf en de mensen om hen heen. Want wat een kind leert, geeft een kind door.

 

Bij SOS Kinderdorpen willen we meer kinderen helpen. Daarom willen we verder groeien. Dat betekent: bestaande donateurs behouden en nieuwe donateurs werven. Dankzij onze donateurs kunnen we kwetsbare kinderen een zelfredzame toekomst bieden. Dat doen we met diverse programma’s gericht op duurzame impact. We voelen ons verbonden met de donateur. De donateur maakt het verschil.

 

We bouwen daarom aan een wendbare en snel lerende organisatie. De focus ligt op continue verbetering en ontwikkeling van onze activiteiten en processen. Samen leren en samenwerken aan onze ambitie staat centraal.

 

De afdeling
De afdeling Fondsenwerving Particuliere Markt bestaat uit 3 teams; Werving, Binding (waaronder het Serviceteam) en Data. De afdeling bestaat uit ca. 20 medewerkers. De Manager Fondsenwerving Particuliere Markt maakt deel uit van het Management Team samen met de collega’s van Partnerships & Major Donors, corporate communicatie, financiën en bedrijfsvoering.

 

Wat ga je doen?

In samenwerking met het MT en de teams ontwikkel je een duidelijke visie en strategie, die past in een sterk veranderende, dynamische omgeving, om ambitieuze lange-termijn groei te realiseren voor de organisatie. Het MT geeft richting aan positionering, reputatie en een verdere ontwikkeling van het merk SOS en zoekt daarbij een goede samenhang met de programma’s en doelstellingen van de organisatie, nationaal en internationaal.

 

Jij zet de kaders en doelen voor de jaarplannen van het team Particulier. Met jouw coachende en inspirerende leiderschapsstijl weet je de samenhang tussen de verschillende teams te behouden en de onderlinge samenwerking te bevorderen. Je brengt jouw expertise in op het gebied van datadriven fondsenwerving, maar maakt ook gebruik van de kennis en talenten van de medewerkers. Je werkt nauw samen met de teammanager Communicatie voor afstemming over merkstrategie, huisstijl en PR. Daar waar relevant werk je samen met internationale collega’s.

 

Je geef richting, ruimte en support aan de medewerkers in je team  en weet te inspireren en motiveren. Samen zorgen jullie voor het maximeren van de inkomsten uit fondsenwerving bij bestaande en nieuwe donateurs.

 

Jij bent een energieke leider en hebt het vermogen om visie en strategie te ontwikkelen en die te vertalen naar concrete plannen en resultaten. Je bent op een doelgerichte en creatieve manier altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing van fondsenwerving en stelt daarbij de donateur centraal. Je hebt zicht op relevante ontwikkelingen in de markt  en in het marketing vak en beschikt  over voldoende inventiviteit om de juiste proposities te ontwikkelen aan de hand van beschikbare data.

 

Jouw profiel

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Minimaal 2 jaar relevante en aantoonbare ervaring op het gebied van fondsenwerving particuliere markt
 • Ervaring zowel in bedrijfsleven als NGO sector is een pre
 • Ervaring/affiniteit met kindgerichte ontwikkelingssamenwerking
 • Ervaring in strategie ontwikkeling en implementatie
 • Ervaring met datadriven werken en met online werving en loyaliteitsprogramma’s
 • Je bent een people manager en hebt ervaring in het aansturen van professionals
 • Je bent omgevingssensitief en een echte verbinder
 • Ervaring met het nieuwe werken
 • Goede beheersing van de Nederlandse – en Engelse taal in woord en geschrift

 

Ons aanbod

 • Marktconform salaris op basis van 37,5 uur (voltijd)
 • Een ruime regeling voor vakantie- en ADV dagen: 35 dagen (voltijd)
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Samenwerking met SOS internationaal, zoals skillshare en het bijwonen van internationale bijeenkomsten
 • Lekkere koffie en een mooi en goed bereikbaar kantoor in Amsterdam West

 

Sollicitatie

Deze vacature is gesloten.

 

Afbeeldingsresultaat voor sos kinderdorpen