OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
Van Gogh Museum

Fondsenwerver Major Donors bij Stichting Erasmus Trustfonds

Organisatie:
De Stichting Erasmus Trustfonds (SET, kortweg ‘Erasmus Trustfonds’) is het universiteitsfonds van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en heeft tot doel het bevorderen van de groei en bloei van de EUR. Het Erasmus Trustfonds is een hybride fonds dat, zowel met de opbrengst van het eigen vermogen, als met geworven gelden, de EUR ondersteunt. De stichting is een autonome entiteit die los staat van de universiteit, maar is door de statutaire doelstelling verbonden aan de EUR.  Het Erasmus Trustfonds heeft samen met het College van Bestuur van de EUR de strategische keuze gemaakt om binnen 10 jaar het fonds te laten groeien naar 100 miljoen euro.

 

Stakeholders:
De belangrijkste stakeholders van het Erasmus Trustfonds zijn studenten, onderzoekers, hoogleraren en andere belanghebbenden van de EUR. Aan de wervende kant zijn de belangrijkste stakeholders alumni, Rotterdammers, bedrijven, stichtingen en fondsen die een gedeelte van hun vermogen beschikbaar willen stellen voor wetenschappelijk onderzoek van de universiteit.

 

Development:
De afdeling Development is verantwoordelijk voor het genereren van inkomsten uit fondsenwerving onder of samen met particulieren, bedrijven, vermogensfondsen en financiële dienstverleners. Het Erasmus Trustfonds richt met name op grote gevers die de EUR en in het bijzonder studenten en wetenschappelijk onderzoek financieel willen ondersteunen.

 

Functiebeschrijving:
De fondsenwerver major donors speelt een centrale en belangrijke rol in het genereren van schenkingen en nalatenschappen van – vermogende – particulieren en giften van familiestichtingen. Hij of zij signaleert voor de organisatie relevante maatschappelijke trends, ontwikkelingen en nieuwe actoren in het werkveld en is in staat deze kennis te vertalen naar mogelijkheden voor de organisatie. De fondsenwerver stelt in samenspraak met het hoofd development de fondsenwervingsstrategie op en voert deze zelfstandig uit. Daarbij is de fondsenwerver tevens verantwoordelijk voor de terugkoppeling van de voortgang van de projecten aan de donateurs.

 

De fondsenwerver major donors rapporteert aan de algemeen directeur, tevens hoofd development. De fondsenwerver major donors maakt deel uit van een enthousiast team en werkt intensief samen met de collega’s van disbursement en marketing & communicatie.

 

Functieprofiel:
De kandidaat is een ervaren fondsenwerver in het segment major donors. Hij of zij beweegt zich goed in de twee werelden die hier samenkomen: die van de universiteit en die van de schenkers. Aangezien het Erasmus Trustfonds zich sterk richt op alumni van de EUR heeft de fondsenwerver major donors bij voorkeur aan deze universiteit gestudeerd. De kandidaat heeft kennis van de visie, kernwaarden, doelstellingen en organisatie van de EUR én van het Erasmus Trustfonds en draagt deze uit.

 

Functie eisen:
• WO werk- en denkniveau, bij voorkeur alumnus van de EUR

• 5/10 jaar ervaring als fondsenwerver in het segment major donors

• Sterke sociale vaardigheden, een teamplayer die creatief kan denken, verbanden weet te leggen

• Pro-actief, leergierig en breed geïnteresseerd, bereid om te werken in een internationale context

• Basale juridische, financiële en fiscale kennis m.b.t. (zakelijk en persoonlijk) schenken en nalaten

• Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede beheersing van het Engels.

 

Wat bieden wij:
• Een uitdagende baan voor 32-40 uur in de week

• Een ambitieuze werkomgeving

• Veel ruimte voor eigen ontwikkeling

• Een contract voor een jaar met de intentie tot verlening

• Een marktconform salaris en pensioenregeling

 

Interesse:
Indien u geïnteresseerd bent in deze functie ontvangen wij graag uw motivatie en CV voor 20 april 2020. U kunt deze sturen naar Annemijn de Lavieter of Victorine van Manen via info@duxinternational.com.