OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren

Algemeen directeur ISH Dance Collective

De organisatie
ISH is alles maar niet wat je denkt.
Een collectief van eigenwijze individuen. Sinds 2000 verbindt ISH Dance Collective mensen door hen te verrassen. Skills van de straat gaan de verbinding aan met gevestigde kunstvormen. Op innovatieve wijze slaan de voorstellingen, op maat gemaakte showcases en educatieprojecten van ISH een brug tussen kunstvormen, disciplines en culturen. ISH gelooft niet in grenzen.

ISH houdt van kunstenaars die op het hoogste niveau kunnen presteren maar ook genoeg lef hebben om buiten de lijntjes te kleuren. Door met uiteenlopende partijen samen te werken ontstaan er op artistiek en productioneel niveau nieuwe kruisbestuivingen.

 

ISH heeft een manier van werken die mensen bij elkaar brengt, dromen uit laat komen en resulteert in fantastische voorstellingen. En belangrijker nog: het resulteert in een fantastische groep mensen. Dit geldt ook voor onze eigen organisatie: we werken met een kleine dynamische groep om onze voorstellingen en andere initiatieven mogelijk te maken. Dit doen we bovendien in samenwerking: met onze artistieke partners, onze subsidiënten, onze sponsoren, de theaters waar we staan, ons publiek.

  

Wij zoeken
Voor het aansturen van deze organisatie zoeken we een stevige algemeen directeur.

Een directeur die voorop wil lopen, maar ruimte biedt aan ons artistieke profiel.

Een directeur die op het hoogste niveau wil presteren, maar de credits niet zelf hoeft op te halen. Het gezelschap bestaat inmiddels 20 jaar en opereert vanuit een kantoor in Amsterdam; samen met een kernteam van ca. 7 mensen en een grote cirkel van freelancers maken zij alles mogelijk – artistieke en zakelijke huishouding, ontwikkeling en realisatie van de voorstellingen en workshops, en relaties met publiek en partners. Als directeur-bestuurder leg je verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

 

ISH staat voor een stevige opgave in de komende kunstenplanperiode. We hebben een ongelofelijke basis liggen en erkenning gekregen. We hebben grootse plannen. Maar ook de verwachtingen zijn hoog. Verwachting van al die stakeholders, in een ongekend dynamische tijd. We zetten hoog in. Onze nieuwe directeur stapt over onze ambitie heen. Voert aan, stelt de status quo ter discussie, zoekt continuïteit en heeft lef.

 

Als algemeen directeur werk je nauw samen met de artistiek leider om de visie, strategie, naamsbekendheid en het beleid van ISH Dance Collective vorm te geven. Je bent eindverantwoordelijk voor de gehele organisatie. Daarnaast horen o.a. het financieel beheer, de algemene bedrijfsvoering en interne organisatie tot het takenpakket.

 

ISH Dance Collective zoekt enthousiast, positief ingesteld leiderschap. Je schakelt snel, geeft tegengas waar nodig en je kent de kneepjes van het theatervak. Daarnaast begrijp je hoe een productie tot stand komt, je denkt mee en weet het overzicht te behouden.

  

Functie-eisen:

 • HBO-/academisch werk- en denkniveau aantoonbaar door opleiding of relevante ervaring;
 • Ruime ervaring met en kennis van financiële bedrijfsvoering;
 • Goed oog voor structurele en procesmatige aanpak;
 • In staat om als (zakelijk) boegbeeld te fungeren;
 • Inzicht in overheidssubsidiering en fondsenwerving;
 • Affiniteit met hiphopdans en/of ervaring in de wereld van podiumkunsten strekt tot aanbeveling;
 • Kennis op het gebied van HR is een pré.

 

Competenties en Persoonlijkheid:

 • Je bent een verbindende persoonlijkheid, weet het teamgevoel aan te wakkeren en bent in staat op alle niveaus vertrouwen en draagvlak te creëren;
 • Je hebt oog voor personele aspecten, signaleert tijdig knelpunten en weet daar adequaat in te handelen;
 • Zakelijk en organisatorisch leidinggevend vermogen;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden, bestuurlijk sensitief;
 • Daadkrachtig en oplossingsgericht.

 

Wij bieden:
We bieden een uitdagende en afwisselende functie in een dynamische omgeving.

ISH Dance Collective is een hardwerkende organisatie waar men ‘informeel en gelijkwaardig’ met elkaar omgaat.

Wil jij het verschil maken en de ambities van ISH verder waarmaken?

Het gaat om een functie voor 32 – 40 uur, marktconforme arbeidsvoorwaarden, waarbij we de CAO Toneel en Dans volgen (schaal X).

 

Interesse
Indien je geïnteresseerd bent in deze functie ontvangen wij jouw motivatie en CV zo spoedig mogelijk via info@duxinternational.com t.a.v. Victorine van Manen met de vermelding “ISH algemeen directeur”.


De Raad van Toezicht zal (in oktober 2020) met een beperkt aantal kandidaten in gesprek gaan. Tevens zal een matchingsgesprek plaatsvinden met de artistiek leider.