OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren

Accountmanager Institutionele- en Vermogensfondsen bij het Nederlandse Fotomuseum (interim)

Dux International zoekt voor één van haar opdrachtgevers, het Nederlands Fotomuseum, een

 

Accountmanager Institutionele- en Vermogensfondsen (interim), 24 uur per week

Standplaats Rotterdam & thuis

Start eind januari t/m april 2021 (met optie tot verlenging)

 

Als accountmanager is het jouw taak om institutionele- en vermogensfondsen als partner duurzaam te betrekken bij en te verbinden aan de missie en de programma’s van het Nederlands Fotomuseum.

 

Het Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Museum is hét nationale museum voor fotografie. Het museum is gevestigd in Rotterdam op de Kop van Zuid. Hier is een vaste opstelling te zien van het werk van Nederlandse fotografen, maar ook een wisselende tentoonstellingen waarin de fotografie in een hedendaagse context wordt geplaatst. Daarnaast beheert het museum de collectie Nederlands fotografisch erfgoed; een enorme collectie negatieven, dia’s en prints die nu ook wordt gedigitaliseerd.

 

Het museum organiseert diverse activiteiten en actuele projecten in samenwerking met kunstenaars en culturele instellingen. Het museum kan haar werk uitvoeren mede dankzij subsidies, bijdragen van fondsen en particuliere donateurs en door de samenwerking met zakelijke partners.

 

Het profiel

In verband met het vertrek van de huidige manager Fondsenwerving en Sponsoring, is er een (tijdelijke) vacature ontstaan voor een accountmanager institutionele- en vermogensfondsen.

 

Een van de doelstellingen van het Nederlands Fotomuseum is om de focus binnen de fondsenwerving te vergroten op het gebied van institutionele fondsenwerving en vermogensfondsen. De huidige portefeuille van donateurs en begunstigers van het Nederlands Fotomuseum bestaat uit: friends & fans, ambassadeurs, councilleden en institutionele en corporate partners.

 

Je belangrijkste taak is invulling en uitvoering geven aan het fondsenwervingsbeleid op specifiek institutionele- en vermogensfondsen. Daarbij ben je enerzijds verantwoordelijk voor het zorgvuldig opstellen en opvolgen van projectvoorstellen en subsidieaanvragen. Anderzijds zorg je voor het onderhouden en uitbouwen van relaties met vermogensfondsen. Je signaleert kansen en mogelijkheden en doet nieuwe voorstellen voor samenwerkingen. Je zorgt voor informatieverstrekking en rapporteert over de resultaten richting de doelgroep. Dit alles met als doel continuïteit.

 

Tot slot werk je mee aan de organisatie van activiteiten en evenementen (bijvoorbeeld openingen), voor jouw specifieke doelgroepen. Dit alles doe je natuurlijk niet alleen; je werkt nauw samen met de directeur-bestuurder, zakelijk leider, bestuurssecretaris, de collega’s van marketing & communicatie en andere collegae binnen de organisatie.

 

Aanbod

Het betreft een tijdelijke functie voor 24 uur per week, waarbij je grotendeels vanuit huis werkt. Startdatum is medio januari en de verwachtte einddatum is eind april, met een optie dat dit verlengd wordt. De functie kan worden ingevuld op basis van een detacheringsovereenkomst danwel middels een ZZP overeenkomst via DUX International. Salarisindicatie en/of uurtarief zijn marktconform.

 

Functie eisen

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in het aanvragen van subsidies én in het op- en uitbouwen van samenwerkingen met vermogensfondsen.
  • Deze ervaring heb je bij voorkeur opgedaan in de museale wereld, danwel in een daaraan gelieerde sector.
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • Uitstekende verbale- en schrijfvaardigheden.
  • Sterke relatiemanager.
  • Hands on mentaliteit; je voert goed en snel uit.
  • Sterk in plannen en organiseren.
  • Zelfstandig en initiatiefrijk.
  • Resultaatgericht.

 

Contactgegevens en procedure

De werving voor deze vacature is door het Nederlands Fotomuseum uitbesteed aan DUX International. Sjifra van Maanen is de verantwoordelijke consultant en zij is bereikbaar op nummer 06-41 97 24 31 of via sjifra.vanmaanen@duxinternational.com, o.v.v. “Accountmanager Institutionele- en Vermogensfondsen (interim)”.

 

Wil je reageren? Stuur dan direct, of uiterlijk vóór 18 januari aanstaande, een e-mail met je motivatie en CV naar info@duxinternational.com o.v.v. “Accountmanager Institutionele- en vermogensfondsen (interim)”. Je sollicitatie wordt direct in behandeling genomen. Heb je nog vragen? Schroom dan niet en neem contact op met Sjifra voor meer informatie.