OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren

Accountmanager Foundations WWF

Accountmanager Foundations

(32 uur per week)

 

Ben jij een ervaren accountmanager en op zoek naar een nieuwe en inspirerende werkomgeving? Wil jij je kennis, ervaring en expertise op het gebied van relatiemanagement bij stichtingen en vermogensfondsen delen en inzetten om het WWF verder te brengen? Draag je daarbij natuurbescherming een warm hart toe? Dan is de functie van Accountmanager Foundations jou op het lijf geschreven!

 

Samen met een team van bevlogen collega’s, werk je aan de wereldwijde bescherming van natuur. Je bouwt mee aan de groeiende beweging van relaties die hier op allerlei manieren aan bijdragen. Dat is wat je doet als je werkt bij het Wereld Natuur Fonds.

 

De organisatie van WWF bestaat uit de afdelingen: Conservation, Organization Talent & Development, Engagement en Finance & Operations. De afdeling Engagement werkt agile met circa 7 squads, multidisciplinaire, zelforganiserende teams met een eigen verantwoordelijkheid.

De afdeling Engagement is verantwoordelijk voor het betrekken van verschillende doelgroepen bij de missie van het Wereld Natuur Fonds. Wij willen iedereen met een hart voor natuur inspireren, informeren en activeren om een persoonlijke bijdrage te leveren aan een wereld in balans, waar mens én natuur floreren. Zo bouwen we aan een beweging die zijn invloed doet gelden. Voor de afdeling Engagement binnen het squad Foundations & Public Sector Partnerships zijn wij op zoek naar een Accountmanager Foundations.

 

Wat ga je doen?

Binnen het squad Public Sector Partnerships & Foundations werk je specifiek aan het verwerven van financiering voor projecten van WWF bij Nederlandse stichtingen en vermogensfondsen. Je bent als accountmanager verantwoordelijk voor ontwikkelen en onderhouden van deze relaties. Je signaleert ontwikkelingen en kansen binnen de sector en initieert nieuwe samenwerkingsverbanden. Je werkt nauw samen met collega’s van andere afdelingen om aansprekende voorstellen te ontwikkelen voor natuurbeschermingsprojecten (inclusief budget), die aansluiten bij de wensen en eisen van de doelgroep. Daarnaast adviseer je bij de ontwikkeling en uitwerking van de voorstellen en ben je ervoor verantwoordelijk dat alle relevante informatie tijdig en efficiënt wordt aangeleverd. Ook ben je naast de ontwikkeling van voorstellen verantwoordelijk voor een goede technische en financiële rapportage en evaluatie richting donoren, welke je samen met collega’s van andere afdelingen opstelt. Je zorgt ervoor dat donoren goed geïnformeerd zijn en blijven over het verloop van ondersteunde projecten.

 

De accountmanager rapporteert aan de Chapter Lead Fondsenwerving en Relatiebeheer en werkt nauw samen met collega’s van andere teams binnen het Wereld Natuur Fonds en het internationale WWF Netwerk.

  

Wie ben jij?

De Accountmanager Foundations is een nieuwe functie binnen het squad Public Sector Partnerships & Foundations en heeft tot doel om het portfolio van stichtingen en vermogensfondsen verder op- en uit te bouwen. Hiervoor is het belangrijk dat je ervaring meeneemt op het gebied van account- en relatiemanagement met Nederlandse stichtingen en vermogensfondsen. Je kent de doelgroep en de diversiteit daarin. Daarnaast ben je sterk in het vertalen van projecten naar inhoudelijk interessante en aansprekende voorstellen, welke je zelf (mede) schrijft. Je bent iemand die zaken van het begin tot het eind kan oppakken. Met jouw enthousiasme, energie en drive om samen te werken weet je collega’s en andere afdelingen te betrekken en verbinden. Door jouw focus stel je de juiste prioriteiten en bewaak je de organisatiedoelen. Dat betekent dat je elkaar binnen het squad ondersteunt als dat nodig is. Je bent empathisch en hebt een goed gevoel voor verhoudingen. En tot slot kun je je uiteraard identificeren met de merkwaarden van het WWF:

 • Idealistisch pragmatisch
 • Open in verbinding
 • Aanstekelijk enthousiast
 • Gericht op impact

 

Functie-eisen

 • HBO/WO niveau met minimaal 4 jaar relevante werkervaring; waarvan minimaal 2 jaar in een functie als account-/relatiemanager stichtingen;
 • Daarbij heb je een succesvol trackrecord en kunt die toelichten;
 • Je bent goed in het bouwen en onderhouden van relaties en brengt een eigen relevant netwerk mee;
 • Je bent ondernemend en resultaatgericht;
 • Kennis en ervaring van projectmanagement, inclusief budgettering en rapportage;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

 

Competenties

 • Diplomatieke en communicatieve vaardigheden;
 • Projectmatig denken en werken;
 • Verbinder en teamplayer;
 • Resultaatgericht.

 

Wat biedt WWF?

Het Wereld Natuur Fonds is een enthousiaste, dynamische en veelzijdige organisatie met een informele sfeer. Het WWF heeft een prachtig doel en gedreven medewerkers. Zij bieden een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Je hebt de mogelijkheid flexibel te werken vanuit kantoor of thuis.

 

Informatie en procedure

De werving en selectieprocedure voor deze vacature is door het WWF uitbesteed aan DUX International. Michelle Bossers-Doeve is de verantwoordelijke consultant en zij is bereikbaar op nummer 06-333 125 44 of via michelle.bossers@duxinternational.com, o.v.v. “Accountmanager Foundations WWF”.

 

Wil je reageren? Stuur dan direct danwel uiterlijk vóór 14 september aanstaande, een email met je motivatie en CV naar michelle.bossers@duxinternational.com o.v.v. “Accountmanager Foundations WWF”. Je sollicitatie wordt direct in behandeling genomen. Heb je nog vragen? Schroom dan niet en neem contact op met Michelle voor meer informatie.

 

N.b. WWF en DUX International streven er naar dat de medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van de organisatie.